La balena blava


Una balena blava pesa el mateix que una bandada de 55 hipopòtams, el seu cor és de la mida d’un cotxe i el seu cant és més potent que el motor d’un avió a reacció. El protagonista d’aquest conte, abans d’adormir-se, aprendrà això i coses encara més sorprenents.

 

Aquest àlbum és especialment interessant perquè és «apte per a tots els públics». Els nens més grans poden fer-ne una lectura més complexa i els petits una altra de diferent. Un lector avesat llegirà que aquesta balena fa més de 30 metres de llargada. I un que tot just s’inicia aprendrà que mesura el mateix que un camió, una excavadora, un vaixell, un cotxe, una bicicleta, una moto, una furgoneta i un tractor posats en fila l’un darrere l’altre. El primer sabrà que quan la balena exhala l’aire, aquest arriba als 10 metres d’altura. L’altre escoltarà que amb aquest aire es poden inflar 2.000 globus. Les encertades il·lustracions són un desbordament de tendresa, gràcia i imaginació.

Aconsegueixen que aquesta mena de documental resulti apassionant i pugui captar fàcilment l’atenció dels nens. La balena blava està en perill d’extinció. Per això és important que els nens sàpiguen com és aquest mamífer, perquè puguin respectar-lo i cuidar el seu hàbitat. Estem davant d’una obra imprescindible a casa i a l’escola.


También disponible en castellano: La ballena azul


FICHA TÉCNICA:
Formato: 24 x 29 cm
Nº págs.: 48
Encuadernación: cartoné
ISBN: 978-84-16126-41-5


COMPÁRTELO: