Sirenes

14 €

A en Julià li agraden tant les sirenes... S’imagina convertint-se en una d’elles, nedant i jugant amb els peixos. Llavors, mentre la seva àvia es banya, ell se les enginya per disfressar-se de bella sirena. En Julià es col·loca les fulles d’una planta com si fossin una cabellera frondosa. Hi afegeix unes flors. Es pinta els llavis davant del mirall i, finalment, amb una cortina es fabrica una elegant cua de sirena. Quan la seva àvia surt del bany es queda atònita. En Julià s’espanta. Pensa que està enfadada, que potser el renyarà, que no està bé lluir com una sirena... Però l’àvia el sorprèn regalant-li un collaret per completar el seu vestit. Després, el porta a una festa tradicional de Carnestoltes. Allà desfila al costat de pops, meduses, peixos de diferents colors i, per descomptat, sirenes, moltes sirenes com ell.

Estem davant d’un àlbum amb un text mínim, però amb un desplegament d’il·lustracions desbordants de color i de significat profund. Una història explicada amb sobrietat i sensibilitat, que llança per terra els estereotips femenins i masculins (un nen no s’hauria de disfressar de tauró o peix espasa i una nena de sirena?). Un llibre que no jutja ni condemna, que respecta el desig de cada un de ser el que somia i tria, sense estigmatitzar. Una lliçó d’obertura cap a la diversitat, un exemple de tolerància i d’amor.

Molt recomanable per llegir en família, reflexionar i dialogar amb els fills en Carnestoltes o en qualsevol època de l’any... i de la vida.


PREMI ÓPERA PRIMA BOLOGNA RAGAZZI 2018

PREMI LLIBRETER 2019

 

 

También disponible en castellano: Sirenas

También disponible en euskera: Sirenak


FICHA TÉCNICA:
Formato: 25 x 23 cm
Nº págs.: 40
Encuadernación: cartoné
ISBN: 978-84-17074-88-3


COMPÁRTELO: